måndag 22 juli 2013

Att inte göra en grej av något

"I början av augusti släpps den så kallade Black list, en förteckning över svarta svenska kulturarbetare som görs för att fler kulturarbetare ska synas på scener och vita duken utan att det görs en grej av deras hudfärg."   -Sveriges Radio

3 kommentarer:

  1. Genom att inte ta rätt på all den kompetens som finns inom de svenska kulturproduktionerna förlorar Sverige extremt mycket. Rädsla motverkar och samtidigt bidrar till marginaliseringen av människor. Trodde att Sverige var lite längre fram vid att vilja vara i framkant gällande mångkulturalismen, men tydligt så är det tyvärr inte så. Det är tragiskt för Sverige som tydligt har stannat upp och inte är modern i detta avseende. Det går inte att rygga och vara rädda för att stå upp för allas lika rätt, detta leder endast till bidragande utav det som man är rädd för. Det vill säga att man genom detta går precis den väg som man säger att man inte vill gå, rasismens väg. Är du inte emot detta men dina handlingar säger annat, så är du för - speciellt när rädsla får tala sitt språk. Det går inte att säga att man är för allas lika rätt och samtidigt ducka för den på grund av rädsla. Detta är dock typiskt svenskt - att man inte vill störa sig med någon utan fortsätter på som vanligt. Om man inte talar om det eller ser det, så finns det inte? Svenskar skall och borde inte vara ynkryggar när det gäller människors lika rätt. Det är ju det vi vill stå för ute i världen, så kanske våra handlingar borde representera det vi också står för i ord. All heder till Er som kämpar dagligen! För Sverige - I TIDEN!

    Linda S.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack, och all heder till dig. Dels för att du läser den här bloggen och dels för att detta inte görs till en stor grej.

      Radera
  2. Jag gjorde en grej en gång. Av trä. Svepask tror jag att det kallas. Den var mellanstor skulle jag säga...

    /Sara

    SvaraRadera