måndag 7 januari 2013

Ibland blir det fel.

http://www.dn.se/kultur-noje/icakuriren-tvingas-att-stoppa-hatkommentarer

Jag gillar den här artikeln.

Katarina Mazetti går rakt på sak och jämför de som skrivit arga kommentarer till hennes senaste krönika i ICA-kuriren (lol) med hur nazisterna betedde sig "i början".
Katarina vet att debatten förr eller senare kommer att inkludera Hitler eller nazister i allmänhet, och ser därmed till att få detta avklarat så fort som möjligt.

Dessutom antyder hon i och med detta att den som vågar ifrågasätta hennes resonemang om "vad är Svenskt egentligen" med lysande exempel som Lucia (som såklart är något från Italien) naturligtvis måste vara ett nazistiskt nättroll.

Ingen vill ju ha en massa nazistliknande nättroll som sitter i sina mörka hålor och sprider "hat" på
 onda sajter som Twitter,Facebook och Flashback. Därför avslutar hon med uppmaningen att "Någon borde hacka dessa sajter och dra fram dessa anonyma nättroll i ljuset".

Nej Katarina Mazetti. Bara för att någon inte håller med dig och är kritisk mot det du skriver i din så kallade krönika så innebär det inte att denne någon förtjänar att hängas ut.
Tvärtom så skulle det vara väldigt farligt om en mobb under ledning av Katarina Mazetti  började förfölja och hänga ut folk som i hennes ögon råkar vara "nättroll".
Detta, om något, vore att på riktigt bete sig som nazisterna.

 Vem hade trott detta? Att en känd mediaperson och vinnare av "På Spåret" skulle avslöjas som en fascist i efterdyningarna av en krönika i ICA-kuriren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar