tisdag 1 januari 2013

MSF vs MFS

“Medicines Sans Frontiers” möter “Min Farfars Slida” i sju spännande ronder!

1. Mest begripligt koncept?
MSF hjälper människor i nöd. MFS var något som förekom på sidan “Spermaharen”. Mycket på sidan var fantastiskt roligt, men MFS förstod jag aldrig riktigt.
1-0

2. Flest människor behandlade för malaria under 2011?
MSF behandlade hela 1,4 miljoner människor för malaria, medan MFS under 2011 inte behandlade en enda.
2-0

3. Namn som ger roligast rubrik till en artikel om Carl Troilius?
Troilius, som våldtog sövda patienter och sedan ville ha tillbaka sin läkarlegetimation, var en läkare utan gränser. Men rubriken “Min farfars slida” hade varit roligare.
2-1

4. Motiverar sin styrelseordförande Kristina Bolme Kühns ersättning på 22 000 med att det är minst ett halvtidsarbete som kräver stort engagemang och ibland tillgänglighet på obekväm arbetstid, samtidigt som hon motiverar läkarnas ersättning på 11 000 med att man vill hålla nere ersättningsnivåerna till förmån för människor i nöd?
Stämmer precis in på MSF, men inte alls på MFS.
3-1

5. Namn med störst svordomspotential vid idrottsutövande?
Att vråla svordomar genererar bestraffning i många sporter. Detta är för att utestänga inte bara fysiskt handikappade, utan även somliga av de som lider av tvångssyndrom. Att skrika “Läkare utan gränser” skulle inte generera bestraffning, medan att skrika “Min farfars slida” skulle kunna göra det.
3-2

6. Mest spam?
MSF skickar ibland spam om man skänkt pengar och står dessutom i vägen när man vill julhandla strumpor. MFS kommunicerar företrädesvis genom telepati och onda drömmar.
4-2

7. Sexigast?
Att, som sjuksköterskor i Sverige, ständigt gråta ut i media om hur viktiga och avancerade arbetsuppgifter man har och hur mycket mer man förtjänar i lön, är inte sexigt. Anställda på MSF gör inte detta i lika stor utsträckning, och hamnar därmed på rätt sida om transincestgerontofili på sexighetsskalan.
5-2

Vi vågar därmed konstatera att MSF är bättre än MFS och att MFS i praktiken är långt från ett nobelpris. Vill ni skänka pengar till MSF gör ni det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar